Hungary NEXT

meríts belőlünk

Márkázás | tipp

Miért érdemes márkázni

Azért, hogy településed, attrakciód, szolgáltatásod képes legyen turisztikai vonzerőt feltárni, bemutatni és hosszú távon saját bevételeiből eltartani magát a turizmusból származó bevételekből is.

Mit jelent a márka

Arculattervezést; online felületeket: honlap, közösségi média; helyi tájékoztató és útbaigazító rendszert; látogatópontot és saját termék gyártást, promóciót. De mindenek előtt kitartó és hiteles munkát.

Értéklánc | tipp

Rendszerszemlélet

Olyat még véleltelül se alkoss meg, ami nem kapcsolódik valamihez. Abban igazad van, hogy logód és szlogened egyedi kell legyen, ugyanakkor segít a felismerhetőségben, a felidézésben az, ha a kapcsolatokat is ki tudod fejezni.

Versenyelőny

Ma akkor vagy versenyképes, ha élő kapcsolataid vannak, üzenet és szimbólumok szintjén is. A mai turizmuspolitika támogat ebben, hiszen nem a pontszerű fejlesztéseket, hanem az értékek lánccá történő kapcsolódását preferálja.

Költségvetés│tipp

Gondolj 2020-ra

Készíts olyan költségvetést jövőre már most, amelyben desztinációd márkázására is van elég összeg. Innováció és jó kampány szükséges a fenntartható fejlesztéshez. A márkázással illesztetővé teszed üzleti terved főbb célkitűzéseit a kommunikációs eszközökhöz, sőt kihasználhatod azt is, hogy egy idő után a márkád elkezd maga is dolgozni: képes edukálni, szervezni, keretrendszert alkotni. Ha figyeled a piac reakciót, új ötleteket kaphatsz a termékfejlesztése is. 

Virtuális jelenlét | tipp

Miért fontos a hatékony online munka

A mai fiatalok nem több, mint 8 másodpercen belül szertnének mindent megismerni. Nem mindegy milyen felületeken, milyen elnevezésű oldalaid vannak, mikor és mennyit posztolsz.

Melyik poszt, hány megjelenés

és leginkább mennyi reakció vagy komment az, ami sikerrel beépül potenciális látogatód gondolkodásába? Szükség van e #hashtagekre? Oldalaid hangulatát is tudjuk mérni.

Weboldal│tipp

10 apró lépés

  1. Csak minőségi és jogtiszta fotókat használj;
  2. Minden tartalomhoz tölts fel képpet;
  3. Ne használj háromnál több színt;
  4. Rövid és könnyen érthető mondatokat írj;
  5. Olvasd át a szövegeket, ne legyenek elírások.
  6. Fogalmazz meg 3 célt, amelyet el tudsz érni;
  7. Használj call-to-action gombokat, vagy képeket;
  8. Elérhetőségeid azonnal láthatóak legyenek;
  9. Közösségi oldalaidat kapcsold a weboldalhoz;
10. Mutass be sikeres vásárlói élményeket.

Struktúra│tipp

Szemrevaló.
Informatív.
Könnyen érthető.

Honlapod látogatóinak tömören tedd láthatóvá, meséld el, hogy ki is vagy te. A legjobb, ha ezt egy nagyméretű, jó minőségű, jogtiszta fotóval is alátámasztod. Olyan színeket válassz a honlapodhoz, amelyek üzleti filozófiádat közvetítik. Tedd lehetővé, hogy kapcsolatba léphessen veled az ügyfél. Nem kell több, mint két-három szó, hogy elmond, mivel foglalkozol. Legyen portálod képe egyszerű, letisztult, így az első jó benyomás sem marad el. 

Posztolás│tipp

Facebook: Minél aktívabb a bejegyzés, annál valószínűbb, hogy több ember látja. A hosszabb szövegek kevésbé megfelelőek a weboldaladon.

Twitter: Sűrítsd egy mondatba weboldalad koncepcióját. A tweet terjedése új olvasók számára a retweetek révén valósul meg.

Általában: A 20:00 és 8:00 közötti intervallum a legrosszabb a posztoláshoz, de 13:00 és 16:00 óra között a legeredményesebb.
Mindig adj jó első benyomást.