Hungary NEXT

meríts belőlünk

A kávéd mellé...

Rendszeresen adunk kisebb feladatokat ezen az oldalon. Pár perc elég, amíg hül a kávéd vagy a teád reggel, ugyanakkor kreatív gondolatokkal és ötletekkel leszel gazdagabb általuk.

Ha szeretnéd, be is küldheted hozzánk az info@hungarynext.com e-mail címre, de a lényeg egyértelműen az, hogy meríts belőlünk.

Ezeket az aktivitásokat az Akadémiai Kiadó MIND THE GAP - kreatív turisztikai coaching c. 2018-ban az év publikációja díjat nyert kiadványból vettük át, ebből kifolyólag teljes jogi védettséget élveznek.

1 | aktivitás

Akkor most fogj egy üres lapot, és rajzolj fel egy háromszöget! Érték­hármast építünk.

A felső csúcshoz írd oda: „Én”, a háromszög alapján lévő csúcsokhoz pedig a „Kommunikáció” és a „Márka” szavakat.

A legfelső jelölés a te céged, szálláshelyed, éttermed, városod. Kapcsolj hozzá egy újabb szót, azt, ami számodra a legfontosabb ebben, egy képet, ami rögtön beugrik! Ha nem tudod most megfogalmazni, később menni fog. Mi ugrik be a kommunikációról? Tudsz oda is egy szót kötni? Van márkád? Mitől lehet a te terméked márkás? Ezt írd le a harmadik csúcshoz!

2 | aktivitás

Gondold át, és egy post-it címkére írd fel 3-4 pontban a legfontosabb értékeit és egyediségét, úgynevezett USP (Unique Selling Point/Proposition) tulajdonságait turisztikai területednek, vállalkozásodnak!

Mi az, amiben a leghatározottabban különbözöl versenytársaidtól? A márkaalapú megközelítés egyik izgalmas lehetősége a márkaesszencia is.

Egy olyan alapvető értékgyűjtemény, amelyik úgy működik, mint a szörp. Úgy higíthatod, ahogy a vevőd, vendéged szereti, amennyire a kiszemelt célpiac a leginkább befogadja, megérti.

3 | aktivitás

Van nálad M&M's csokigolyó, legalább két tasaknyi? Ha nincsen, szerezz gyorsan, és vidd le emblémádat, egy-egy jellemző arculati elemét cégednek, desztinációdnak a legközelebbi óvodába!

A golyókat ne hagyd otthon, ezzel fizetsz majd a kicsiknek. Az óvónők –hidd el– nem fogják bánni, főleg, ha előre elmondod tervedet. Az oviban mutasd fel a grafikát, és kérd meg, mondják el egyenkét, mi jut eszükbe róla!

Nekik még nem annyira sztereotip, vagy konvenciókon alapuló a fantáziájuk. Sokat fogsz tanulni. Fordítva is jó, ha van egy üzeneted, olvasd fel, és rajzoltasd le a gyerekekkel!

4 | aktivitás

Azt a feladatot kapod, hogy egy turisztikai információs füzetben helyezd el a rendőrség, illetve a mentők telefonszámát.

Az első vagy a hátsó oldalakra tennéd, piros keretben esetleg? Vigyázz! Tedd fel a kérdést, hol van ebben a látogató! Vegyél számításba minden lehetséges felületet az információs füzetben!

Nos, azt is mondhatod 5-10 perc tanakodás után, hogy teljesen mindegy. Kérdezz meg pár kollégát, családtagot, mi lenne a jó megoldás! Az biztos, hogy mindkét számot, vagy legalább a 112-es segélyhívót egy turisztikai információs füzet fel kell, hogy tüntessen...

5 | aktivitás

Képzeld el attrakciódat egy kicsit másképp! Kelleni fog egy jó adag kreativitás.

Tervezd meg, honnan, milyen szögből, milyen magasságból, melyik napszakban fogsz fotót készíteni arról az egy dologról, amely a te turisztikai terméked! Lényeges, hogy egy dolgot válassz ki! Leshetsz a látogatóidtól is: figyeld meg, ők milyen részleteket kapnak lencsevégre!

Akkor végeztél jó munkát, ha egy képed maradt, ami nem a megszokott. Nem a téma van középen, kellőképpen kontrasztos, kicsit ferde is talán, sőt, lehet, hogy a kép egy részét a szemlélő egészíti majd ki fejben.

Valamennyi YouTube filmünket az "Itt vagyunk" fül alatt, vagy a Hungary NEXT csatornán is megtalálod. A filmek felbontását mobiltelefon-eszközre optimalizáltuk.